top of page

title. Planting paper

date. 2020

assignment. 

 

Planting paper is een project dat tegen het klassieke model van de consumptiemaatschappij wil ingaan. Er wordt geëxperimenteerd met de mogelijkheden om papierpulp uit oude kranten in de tuinbouwsector te gebruiken. In deze sector worden nog steeds veel wegwerpplastics gebruikt.


De groeipotjes zijn een alternatief voor plastic wegwerp bloempotjes. Deze papieren bloempotjes bevatten onder andere zetmeel. Naargelang de grootte van de bloempot bevat deze één of enkele bloembollen en is hij opgevuld met potgrond. Het is de bedoeling dat je de bloempot volledig onder de grond stopt. De pulp zal door het regenwater oplossen en laat zo langzaam zijn voedingstoffen vrij.


De PlantPins vergemakkelijken het aanplantproces van zaden. Traditioneel moet je als je plantjes wil planten eerst een kuiltje maken om vervolgens een zaadje in het kuiltje stoppen en het kuiltje weer op te vullen met aarde. Met de PlantPins steek je simpelweg een pinnetje in de grond en stampt dit met je voet aan. De PlantPins bevatten zaadjes en voeding voor de plant.

IMG_7565.jpg
IMG_20190517_114128.jpg
IMG_7563.jpg
IMG_20190517_113804.jpg
bottom of page